lauantai 2. kesäkuuta 2018

The Nail Project - Update #1

Kolme viikkoa on kulunut siitä, kun ilmoitin täällä blogissa alkavasta kynsiprojektistani. Tänään kerron ja näytän miten olen edistynyt kynsien kasvatuksessa. Viimeksi aloitin postauksen kertomalla, että olen ällö kynsien pureskelija. Nyt voin tyytyväisenä kertoa, etten ole pureksinut yhtään kynttä tähän mennessä.

Ei tämä pahan tavan muuttaminen ole ollut niin helppoa, kuin saattaa kuulostaa. Nimittäin sormeni ovat melkein päivittäin hakeutuneet suuhun ja ajatus nakertamisesta käy usein mielessä. Pahojen tapojen muuttaminen vaatii aina jatkuvaa keskittymistä ja tahdonvoimaa. Hyvää motivaatiota on myös tuonut ajatus siitä, että esittelisin teille tuhotut ja rumat kynnet. Se hävettää sen verran, että sormet poistuvat lopulta suusta. So far so good.Tässä on tähänastinen kolmen viikon tulos. Olen erittäin tyytyväinen, miten nopeasti kynteni ovat kasvaneet. Olen silti laiminlyönyt kynsien lakkausta ja kynsinauhojen hoitoa, ja siitä päästäänkin seuraavaan juttuun.

Onko minulla ollut muita ongelmia matkassa? No on! Ongelmiani ovat olleet lohkeileva kynsilakka ja liuskottuvat kynnet
Tilanne eteni näin: päivä kynsilakan levityksestä alkoi ensimmäisen kynnen reunasta kynsilakka lohjeta. En halunnut (jaksanut) heti lakata kynsiä uudestaan, joten annoin asian olla. Muutaman päivän päästä jo melkein kaikista kynsistä oli lähtenyt pala tai koko lakka. Annoin asian vielä olla. Sitten niistä kohdista, joista kynsilakka oli lähtenyt, alkoi luonnonkynsi liuskoittua. Jos joku ei hahmota miltä näyttää liuskoittunut kynsi, niin tässä kuva. Kuva lainattu täältä.


Kynsi muodostuu useasta eri kerroksesta, jotka ovat tiiviisti päällekkäin. Jos kynnet ovat kuivat, kuten minulla, alkavat sen päälimmäiset kerrokset repsottamaan ja irtoamaan. Kynsien liuskoittuminen tekee niistä ohuet ja heikot, helposti vahingoittuvat. 


Näin kävi peukaloilleni ja oikean käden keskisormelle sekä etusormelle. Kuvassa näkyy kaksi lyhyempää kynttä. Ainoa keino hoitaa tilanne oli viilata niistä heikentynyt osa pois ja pitää kynsistä parempaa huolta. 
Myös kynsinauhoja pitää muistaa öljytä useammin. Kuvista näkyy vielä rosoista ja kuivaa ihoa. 

Miten sain kynsilakan lohkeilun kuriin? Seuraavassa kynsipostauksessa näytän muutaman tuotteen, jotka auttavat kynsien kasvatuksessa ja jos on ongelmia kuten minulla, ne tuotteet pelastavat pulasta! Hyvää alkavaa kesää kaikille!

Lähetä kommentti

Anin Nilam Instagram

© Anin Nilam. Made with love by The Dutch Lady Designs.