tiistai 22. toukokuuta 2018

The Little Book of Skin Care by Charlotte ChoKerroin huhtikuun korean skin care haul -postauksessa innostuneeni viime syksynä korealaisesta ihonhoidosta. Opin nopeasti, että aasialaiset ovat oikeita mestareita ihonhoidossa. Heillä on tietoa, taitoa ja ennen kaikkea oikeita tuotteita. Aasialaiset ihonhoitotuotteet sisältävät paljon hoitavia ainesosia eikä hinta kuitenkaan ole pilvissä. Siispä on erittäin fiksua kääntyä heidän puoleensa, jos on asiasta kiinnostunut ja tavoittelee kaunista kuulasta ihoa.


Halusin tietää lisää tästä korealaisesta ilmiöstä. Halusin tietää, kuinka korelaiset itse suhtautuvat ihonhoitoon ja kuinka se näkyy heidän arjessaan.
Englanninkielinen The Little Book of Skin Care avaa korealaisen ihonhoidon kulttuuria ja periaatteita. Se kertoo, kuinka amerikkalainen Charlotte Cho, Soko Glam -verkkokaupan perustaja, muutti Kaliforniasta Koreaan työn perässä ja oppi työkavereilta, ettei ihonhoitoa kannata pitää pakkopullana.

Kirjailija kertoo omia taustojaan, kuinka häneen suhtauduttiin alkuun ja kuinka työskentely Koreassa muutti hänen elämäänsä. Työpaikalla useilla työntekijöillä oli pöydillään ilmankostuttajia, ettei kuiva toimiston ilma pilaa ihoa. Ensimmäisellä viikolla eräs hänen työkavereistaan sanoi 'please brush your hair', koska hänen mielestään Charlotten hiukset olivat niin sotkuiset ja pörröiset. Eli koreaksi todella huonossa kunnossa.

Kirja sisältää hirmuisen määrän tietoa, esimerkiksi jokaiselle ihonhoidon vaiheelle on oma aukeamansa aina puhdistuksesta yönaamioon. Löytyy listoja hyvistä kosteuttavista, kuorivista ja ihoa suojaavista raaka-aineista. Kirjan lopusta löytyy paljon Charlotte Chon suosittelemia tuotteita jokaisesta ihonhoidon kategoriasta.
Korealaisille ei vain kasvojen iho ole tärkeä, vaan koko kroppa. Maassa on useita Jimjilbang -kylpylöitä, joissa saunotaan, sosialisoidaan ja käydään kokovartalokuorinnassa. Siellä käydään koko perheen voimin ja tavataan tuttuja samalla, kun hoidetaan ihoa.

Jos haluaa ymmärtää laajemmin tätä suurta trendiä, ehdottomasti suosittelen Charlotte Chon kirjaa! Ja jos ei se kulttuuriosio kiinnosta, niin puolet kirjasta on infopitoista materiaalia. Tietoa raaka-aineista, aurinkosuojista, ja vaikka mistä. Olen lukenut kirjan jo kaksi kertaa ja aina mieleeni tarttuu jotain uutta.


// Jos joku on huomannut, että olen postaillut milloin sattuu niin se johtuu siitä, että yritän löytää itselleni sopivaa postausaikataulua. Aloitin hiljattain tekemään kesätöitä ja se on vienyt paljon aikaa ja energiaani. Tavoitteeni toistaiseksi on saada viikossa ainakin yksi postaus ulos.

Hyvää alkavaa kesää kaikille teille!

Lähetä kommentti

Anin Nilam Instagram

© Malinina. Made with love by The Dutch Lady Designs.