keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

The Cleansing Conditioners

Sysätään tämä blogin kirjoittaminen käyntiin ensimmäisellä postauksella. Nimittäin jutellaan näistä L'Oréalin ja Kérastasen puhdistavista hoitoaineista. Tai hoitavista shampoista. Minusta näiden hiustuotteiden markkinointi on vähän sekavaa, kun toisaalla puhutaan cleansing conditionerista ja taas toisaalla low shampoosta. Ovat mitä ovat, näillä on ihan oma tarkoituksensa hiustenhoidossa.


Näillä tuotteilla ei voi täysin korvata shampoota, koska puhdistusteho ei ole riittävä. Eikä näillä voi korvata hoitoainettakaan. Mihin low shampoota/cleansing conditioneria sitten käytetään? Henkilökohtainen mielipiteeni on, että harva oikeasti hyötyy näistä tavallisessa arjessa. Mutta, jos tunnistat itsesi tulevista esimerkeistä, voit todella tykätä tuotteesta.


L'Oréal Elvital Low Shampoo on suunnattu kuiville ja hauraille hiuksille. Nämä hellävaraisesti pesevät ja samalla hoitavat aineet ovat usein 2in1 -tuotteita. Esimerkiksi henkilö, kenellä on ohuet ja helposti katkeilevat hiukset, voi käyttää tuotetta vaikka päivittäin shampoon ja hoitoaineen sijaan. Tai, jos ei halua ärsyttää kuivaa hiuspohjaa liiallisella suihkuttelulla. Low shampoosta on apua niille, joilla on luonnostaan hauraat hiukset, sekä niille, jotka ovat haurastuttaneet hiuksensa värjäyksen/vaalennuksen vuoksi. Täytyy kuitenkin pitää mielessä että, jos hiuspohjasi on rasvoittuva, pysyttele shampoon ja hoitoaineen parissa. Muuten hiuksesi ovat lähmässä taas heti pesun jälkeen.

Kérastasen Discipline Cleansing Conditioner on täysi vastakohta. Se on osa Kérastasen paksuille ja kiharoille hiuksille tarkoitettua tuoteperhettä. Pakkauksessa lukee, että villeille kiharoille. Eli henkilön, joka haluaa välttää kiharan muuttumista pörröksi, kannattaa kokeilla tätä cleansing conditioneria ehdottomasti. Tässäkin tilanteessa mainittakoon, jos hiuspohjasi rasvoittuu nopeasti (n.päivässä), kannattaa jättää ostamatta. 


Entäs me, keillä ei ole hauraita hiuksia tai paksuja kiharoita? Omat hiukseni ovat ns. normaalit rasvoittuvalla hiuspohjalla. 'Normaaleille' hiuksille nämä sopivat esim. urheilukassiin. Kun hiukseni eivät ole likaiset, mutta treeneissä tuli hikoiltua kunnolla, on ihana käydä suihkussa ja pestä pää näillä. Suihkun jälkeen on raikas olo päästä varpaisiin ja plussana kiiltävät hiukset. Sopii myös teille, ketkä käytte viikottain uimassa.

Sekä Kérastase, että L'Oréal Elvital kuuluvat L'Oréalin saman katon alle. Molemmat ovat pyöreitä 400ml:n pumppupulloja. Kumpikaan ei sisällä sulfaatteja, eikä Kérastasessa ole silikoneja. Elvitalia löytyy Prismoista ja Kérastasea kampaamoista. Ero tuotteissa näkyy hinnassa ja ohjeessa. Kérastasen tuotetta kuuluu käyttää 4-6 pumppausta, kun taas Elvitalia 10-15 pumppausta eli yli puolet enemmän! Tässä tulee hyvin esille kampaamo -ja markettituotteen ero. Elvital on halvempi, mutta se kuluu loppuun puolta nopeammin. Molemmissa on mieto tuoksu, itse pidän enemmän Elvitalin raikkaasta tuoksusta.

Annan arvioni tuotteille 2,5/5. Minusta tuntuu, että nämä tuovat helpostusta arkeen vain pienelle osalle ihmisiä, eivätkä siksi ole kovin hyödyllisiä. Niinpä, jos et tunnistanut itseäsi tekstin esimerkeistä, voit hyvillä mielin jättää pullot kaupan hyllylle. Varsinkin, jos hiuspohjasi on rasvoittuva! Hyvä tuote niille, keillä on kuivat hauraat hiukset tai villit paksut kiharat. Sopii myös hiuspesujen väliin tuomaan raikkaan fiiliksen. Loppujen lopuksi aika plääh tuote, toivottavasti ei jää suihkukaappiin "pölyttymään".


Lähetä kommentti

Anin Nilam Instagram

© Malinina. Made with love by The Dutch Lady Designs.